Syrienkrigeren

Syrienkrigeren

En ung dansk muslim, Hassan, er sammen med en kammerat taget til Syrien for at kæmpe med Islamisk Stat. Der mister han både kammeraten og troen på det retfærdige i Islamisk Stats sag.

Tilbage i Danmark hverves han af PET, uddannes som hemmelig agent og sendes i et samarbejde mellem PET, FE og CIA tilbage til Mellemøsten for at infiltrere Islamisk Stat, idet der er informationer om planlagte terrorangreb i Europa, som han skal finde oplysninger om.

CIA har dog samtidig en egen, tilsløret dagsorden, der går ud på hemmeligt at bortføre den topterrorist, der skal lede terror-operationerne i Europa. Og de holder i det hele taget flere ting skjult for PET og FE.

Men intet er i virkeligheden sådan, som det umiddelbart tager sig ud, og der starter et dødeligt efterretningsspil mellem Islamisk Stat, efterretningstjenesterne og den hemmelige agent Hassan.


Uddrag af bogen


Abu Walid emmede af en destruktiv dynamik, der helt naturligt havde ført ham frem til en ledende position i Islamisk Stat.

Mens sikkerhedsfolkene gennemsparkede deres offer, sås der ikke i deres ansigter antydningen af, hvad de egentlig tænkte om det her. De grimasser, som Hassan kunne se, var mere et udtryk for anstrengelsen ved at sparke den bagbundne mand, der stønnede højlydt, hver gang han blev ramt.

Efter endnu et kort nik fra Abu Walid standsede mishandlingen, og hætten blev fjernet fra fangen. I det ophovnede og blodige ansigt stirrede et par desperate øjne bedende på Abu Walid og de andre ledere, men fangen mødte ingen form for medfølelse eller sympati.

Hassan stivnede, da han i det forslåede ansigt genkendte Fuad. Fuad, som han var rejst sammen med til Syrien fra Danmark.


Uddrag af anmeldelser fra MOFIBO

Anmeldelse fra Bibliotekerne:


Der er efterretningskrig i gang mellem grupper af terrorister på den ene side og på den anden side vestlige efterretningstjenester. Det er i et lille hjørne af den krig, handlingen i "Syrienkrigeren" udspiller sig.

Bogen vil blive slugt af læsere af thrillere med internationalt snit.

Frank Jensen er tidligere operativ chef i PET og kender efterretningshåndværket. Den viden bruger han til at skabe et solidt skelet, som handlingen hænges op på. Personerne er tilpas nuancerede til, at man tror på deres handlinger og indbyrdes konflikter. Jensen styrer handlingen stramt og sikkert, og han undgår fristelsen til at lade det hele eskalere i vold til slut.


Anmeldt af Jørgen Bartholdy (lektør)Thor Lyche

Meget god og aktuell, gleder meg til å lese neste bok fra FJ.


  ***** 


Helle Markdal

Endnu en fantastisk oplevelse at læse om PET og deres arbejde og samarbejde med andre efterretningstjenester. En meget spændende historie om terrorisme og agenter og ikke mindst det farlige arbejde de alle udfører!! Ikke mindst fordi historien har rod i virkeligheden som er grusom og uhyre aktuel!!!! Absolut lige så god og spændende som Frank Jensen's tidligere bog!!! LÆS DEN!!!


 *****   Gorm Munk

Virkelig god

 ****


Stig Helge Bertelsen

!

*****


Finn Møller Jensen

Fint skrevet

****

 

Henrik Hansen

Spændende fra start til slut

*****


KRIMI CIRKLEN.

Anmeldelse af Syrienkrigeren.


"Man kommer meget tæt på de involverede personer og føler med dem."

"Det har været en fantastisk oplevelse at læse den."

"Jeg har grinet og jeg har grædt undervejs. En bog alle må læse. Dejligt når man bliver lidt klogere undervejs."

"Min fineste anbefaling."

Hanne Pedersen

STORYTEL giver Syrienkrigeren fem stjerner ud af fem mulige.


*****

Anmeldelse fra Excited Reading

anmeldt 2017.04.13


”En rigtig god og aktuel

  spændingsroman”