Som et blik fra Helvede

Som et blik fra helvede, skrevet af tidligere operativ chef i PET Frank Jensen, er en thriller, hvor vi følger Politiets Efterretningstjenestes intense og omfattende arbejde med at optrevle et terrornetværk med tilknytning til Al-Qaida. Et terrorangreb bliver gennemført i London, og et lignende i København synes under opsejling, og flere af PETs agenter i terrormiljøet bliver pludselig fundet likvideret. Det trækker op til noget voldsomt, og både CIA, den tyske og engelske efterretningstjeneste bliver involveret i efterforskningen. Men ligesom PET får informationer fra deres meddelere, synes der også hele tiden at sive informationer den anden vej. En klassisk thriller med agenter, dobbeltagenter, aflytninger, krypterede beskeder, røgslør og afledningsaktioner, likvideringer og komplicerede og nøje planlagte missioner.

Uddrag af anmeldelser fra Mofibo


Kaj Sparre:

Et spændende indblik i en sindssyg religiøs verden, hvor religionen kan misbruges til dølke over afskyelige


 *****  

Stig Vejergang:

God

*****

Nikolaj Estreich Steiwer 🙏🏻🙏🏻🙏🏻  

Fantastisk plot og god oplæser kan kun anbefales

*****      

Lone Hansen

fantastisk bog og god oplæser


*****

Helle Markdal

FANTASTISK SPÆNDENDE!!!! En indsigt i det enorme arbejde PET og andre efterretningstjenester arbejder både med og mod hinanden i en storstilet jegt på terror!! Og en meget interessant historie om hvordan disse muslimske ekstremister bruger alle kneb og et uhyggeligt netværk for at planlægge og udføre deres grusomme handlinger mod Vesten. Faktidk uhyggelig aktuel fortælling i disse tider!!! LÆS DEN!!!


*****

Anmeldelse fra Bibliotekerne:

Rent guf for dem, som holder af en thriller med internationalt format

Beskrivelse

"Hell is empty and all the devils are here". Med dette fantastiske citat af Shakespeare fra Stormen tager Frank Jensen, tidligere operativ chef hos Politiets Efterretningsvæsen (PET), i sin thriller-debut, læseren effektivt og dygtigt ved hånden med på en veritabel tour-de-force til den verden, hvor militante og ekstreme islamistiske terrorister skabes. "Guds sværd" er navnet på den uhyggelige terror-aktion, der tilsyneladende som kulmination har som formål at ramme og lamme København under et internationalt topmøde. Sideløbende med vi følger terrorens uhyggelige labyrintiske vej, følger vi netop arbejdet hos PET med at optrevle og måske forhindre terroren i at nå Danmark. Plottet er spændende og holder fint bogen ud, sproget levende og velskrevet. Det er en rigtig "page-turner", hvor man både er godt underholdt og samtidig får et tankevækkende indblik i islamisk terrorisme og i det internationale efterretningsarbejde. Bagerst i bogen en nyttige oversigt over vigtige karakterer i bogen og samtidig liste og forklaring om de mange forskellige terror- og efterretningsorganisationer, der er med i bogen

Sammenligning

Fremragende dansk terror-thriller med potentielt mange læsere på alle biblioteker

Lektørudtalelse

Carsten Güllich-Nørby

Som et blik fra Helvede fik fem stjerne af STORYTEL


  *****

Uddrag af anmeldelser fra Storytel:


19.7.14


"Særdeles god og spændende bog.

Håber på mere fra forfatterens hånd."


16.7.14


"Super spændende og realistisk fortælling om terror og efterretningsarbejde."


Berlingske Tidene skrev:

Langt hen ad vejen ligner det en gennemsnitlig tju-bang spionroman, men »Som et blik fra helvede« distancerer sig ved både at være virkelig godt skruet sammen og samtidig ikke forfalde til banalt opklaringsarbejde eller for meget macho-miskmask. Man mærker forfatterens indgående kendskab til den verden, han beskriver, og man får hermed ikke blot 600 siders intensiv og intelligent spænding, man rystes også i sin grundvold over tilfældighedernes spil.

Jensen har fermt opbygget sit plot ved at koble dygtigt efterretningshåndværk sammen med små uforudsigelige hændelser af, skal det vise sig, stor betydning. Samtidig vikler han konflikter omkring magt, ansvar og sløring af egne fejl ind i den store historie om terrortrusler og sikkerhedspolitik, og det gør bogen knap så endimensionel som mange andre af slagsen.