Muldvarpen

PET-agenten Hassan lever i USA under en ny identitet, efter at han afværgede en række terrorangreb i Europa. Selvom han er under FBI’s beskyttelse, er det lykkedes for Islamisk Stat at opspore ham, og de sender en dødspatrulje ud for at dræbe ham. Efterretningsfolkene begynder at få den mistanke, at der enten i PET eller FBI må være en forræder, en muldvarp, der har røbet Hassans nye identitet og opholdssted. Det sætter en jagt i gang for at opspore muldvarpen, som man mener må være styret af den kyniske terrorchef i Islamisk Stat, Hamid Abu Tayeb, som de vestlige efterretningstjenester forgæves har forsøgt at få ram på i årevis. Da amerikanerne får oplysninger om flere forestående terrorangreb i Europa styret af Abu Tayeb, udtænker FBI og PET i fællesskab en dristig plan for at fange Hamid, hvor Hassan skal bruges som lokkedue. Men tingene udvikler sig langtfra som planlagt.

Muldvarpen er en selvstændig fortsættelse af Syrienkrigeren.

 Uddrag af bogen

Pludselig gik det hele amok.

Mohammed 2 tændte lyset i soveværelset og pegede med pistolen på en kvinde, der med et ryk satte sig op i sengen.

Han brølede: ”Allahu akbar! Du dør i Guds navn, kuffar!”

Kvindens ansigt var gustenblegt, øjnene unaturligt opspilede, og hun skreg vildt af rædsel og forsøgte at dække overkroppen med dynen.

Mohammed 2 stirrede forvirret på kvinden, mens der blev tumult bag ham.

Hassan var i mørket gået ud i køkkenet for at drikke lidt vand, da de to terrorister trængte ind.

Han stod helt stille med tilbageholdt åndedræt og var med det samme klar over, at det umulige var sket – at hævnere fra Islamisk Stat havde opsporet ham. Han blev både kold og varm indvendig og mærkede, hvordan han begyndte at trække vejret stødvis, mens han forsøgte at danne sig et overblik over, hvor terroristerne befandt sig, og hvor mange de var.

Anmeldelse fra bibliotekerne.


Beskrivelse

Romanen starter hvor forgængeren slap med samme fokus på efterretningsarbejde og international terrorisme. Tidligere PET-agent Hassan Jaber lever under en ny identitet. Men der er utætheder i organisationen, han er kompromitteret og må vælge, om han trods den interne læk vil deltage som lokkedue i en livsfarlig mission i et forsøg på at fange lederen af Islamisk Stat Hamid Abu Tayeb


Vurdering

Forfatteren kender sit stofområde som tidligere operativ chef for PET. Han skruer en effektiv historie sammen med vingesus i forhold til internationale perspektiver og tilstrækkelig mange sving og blindgyder til at holde læseren passende forvirret. Han kender efterretningshåndværket godt, hvilket giver mange detaljer og "kig bag kulisserne", der føjer stemning til historien, der ellers følger en klassisk struktur. Forsidens billede af en ung mand delvist skjult af et partisanertørklæde formidler indholdet fint


Lektørudtalelse

Sanne Caft


.

STORYTEL giver Muldvarpen fem stjerner ud af fem mulige.


*****


 


Eksempler fra MOFIOBO´s læsere:Meget god historie om dagens isil problemer

*****Lillian Alice Rungsted

*****

  Helle Markdal

Højspændt dramatisk historie - en fantastisk fortsættelse af "Syrien krigeren" - hvor Hassan endnu en gang kommer lige lovlig tæt ind på Islamisk stat's hovedperson!!! LÆS DEN!! Bøgerne af Frank Jensen er jo i høj grad aktuelle og med afsæt i virkelige hændelser!!


 *****  


Helle Markdal

Højspændt dramatisk historie - en fantastisk fortsættelse af "Syrien krigeren" - hvor Hassan endnu en gang kommer lige lovlig tæt ind på Islamisk stat's hovedperson!!! LÆS DEN!! Bøgerne af Frank Jensen er jo i høj grad aktuelle og med afsæt i virkelige hændelser!

*****   

   

Jørn Milton sydow. w

lige så god som den første


*****